Een gepensioneerde Fotograaf!

Hallo allemaal, zo, dat is een tijdje geleden zeg! Maar er is veel gebeurd de afgelopen maanden, en ik ben Oma geworden, geweldig toch? Maar goed, tijd dus om weer eens wat te gaan doen met de winter in aantocht. Idee├źn genoeg, dus vervelen zal ik mij niet. Een week of 3 geleden kocht ik op een beurs in Ahoy R'dam een lap stof, oude meubelstof met wat slijtage plekken, maar toch... die lap had wat. Mijn vriendin (Nel Roos, berenmaakster) kocht ook een lap en zei: Daar gaan we eens een mooie beer van maken. Natuurlijk begon zij direct, want dan kon de beer nog mee naar de grote Poppen en Berenbeurs in Den Bosch dit weekend. (Nel Roos staat op zo'n beetje alle beurzen in Nederland met haar antiek en handgemaakte beren) Dat kon ik natuurlijk niet op mij laten zitten en ik aan de slag. Dikke stof, viel me eigenlijk nog mee met het verwerken, vooral de kop, die is toch altijd het moeilijkst. En terwijl ik druk aan het knippen, naaien, keren en vullen was kwam de beer tot "leven"


Dat heb ik altijd, ik werk eraan en verzin een naam, achtergrond en verhaal over het leven van het beest. 
In dit geval wist ik direct dat het een man was. En van beroep fotograaf. Maar wel gepensioneerd, en daarom zocht hij woonruimte om zijn oude dag te slijten. Die woonruimte heeft hij gevonden in de Blauwe Regen en met een koffertje en zijn oude fototoestel stond hij vandaag op de stoep. Iedereen blij, want een fotograaf....nee, die hadden we nog niet in de Blauwe Regen. Zijn naam is Camiel en hij heeft nooit ergens vast gewoond, ook nooit een vrouw gevonden die het leven zoals hij het leidde met hem wilde delen. En fotograferen? Dat doet hij nog steeds, dus de komende tijd gaan jullie nog wel veel werk van hem zien. Fijn dat je er bent Camiel!!!
                                                                          Groetjes en liefs, Carol

3 opmerkingen:

 1. Hallo Carol,

  Wat een plaatje van een beer is Camiel geworden ...echt een lieverdje.
  En wat een mazzel dat er nog geen fotograaf bij jullie woonde....nou dat worden vast heel wat mooie kiekjes in de toekomst.
  Nel Roos ken ik wel van de beurzen inderdaad ze heeft altijd een prachtige kraam..

  Liefs, Ciska

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Ciska, bedankt voor je lieve reactie, je herkent natuurlijk de beren van Nel bij mij, ik heb dan ook les bij haar gehad, ben van iemand die totaal niets had met beren naar een superfan getransformeerd. En allemaal door Nel hahaha. En dat inmiddels al 8 jaar. Groetjes Carol

   Verwijderen
 2. Hoi Carol, wat een prachtige beer is Camiel geworden, en wat een leuk verhaal, dat hij fotograaf is, en woonruimte zocht :)
  Proficiat met het oma worden....geniet er maar lekker van.

  Liefs Anna

  BeantwoordenVerwijderen