Vandaag versieren we een....Klos

Mijn versierde klos...

De klos, met een laagje beits, donker eiken.
Sierschaartje, te koop in hobbywinkels

Let op dat je lijm transparant is!

Distress Inkt om iets oud te maken, voor dat doel is de vintage photo wel het best geschikt.  Ook de gestoffeerde paneeltjes van het huis van Annebelle heb ik hiermee "oud" gemaakt. Voor stof en lint is een vochtig theezakje ook heel effectief.
Kleine klosjes zijn in de meeste hobbywinkels wel te koop.

Meetlint band 

Maak een foto van een (of meerdere natuurlijk) labeltje van een oud garenklosje, en print het uit. Even uitproberen wat de juiste grootte is. Uitknippen en opplakken.


Sierspelden te koop in hobby zaken en op beurzen.  Maak een lijstje van alles wat je nodig hebt voor je volgende beurs!
Nadat  de labeltjes op de kleine klosjes zijn geplakt maak je de boel lekker "oud"  Wikkel er garen om. Daarna ga je de grote klos "aankleden" met kant, lint, spelden, kleine klosjes...enz.

..en zo ziet het er dan uit, maar ook leuk te gebruiken als decoratie bij een beertje.

Hallo meiden, het is zaterdagmorgen even na 8 uur, erg vroeg nog, maar als nu mijn stukje niet schrijf, komt het er vandaag niet meer van. Na de boodschappen straks weet ik het wel, dan duik ik in de Blauwe Regen en ben de rest van de dag onder de pannen. In het huis van Annebelle staan wat houten klossen, die ik vorig jaar mee heb genomen uit Singapore. Op dat moment had ik er nog geen bestemming voor, maar je doet ideetjes op en toen ik bezig was met het inrichten van Annebelles huis dacht ik er weer aan. Zoeken, zoeken, waar heb ik die verdraaide dingen toch gelaten? Uiteindelijk gevonden, en ze gelijk maar geverfd. Je kan ze ook blank laten, of met antiekwas wat donkerder maken, maar net wat je zelf leuk vindt. Ze zijn te koop in hobbywinkels, maar even googlen levert ook wel adressen op waar ze besteld kunnen worden. Daar ben ik nu ook mee bezig, voor 't Handwerkcafé. Als het gelukt is geef ik het adres wel door in mijn volgende stukje. Terug naar mijn klos. Kijk naar de foto's, ik heb overal bijgezet wat je nodig hebt en ga lekker aan de slag. Met een beetje handigheid kun je de klos ook van karton maken en beplakken met scrap vellen. Daar zijn ook zulke mooie motieven in te krijgen. Neem een bakkie koffie, ga lekker zitten en geniet...
De winkels waar ik, met uitzondering van de grote klossen, de gebruikte materialen heb gekocht zijn:
Gunter Creatief aan de Rijksstraatweg te Hellevoetsluis en
Laat je fantasie maar gaan!
Doe@Ding op het Plateau te Spijkenisse

1 opmerking:

  1. Your sewing spool is so lovely, every thing you need together. I love it.
    Hugs
    kay

    BeantwoordenVerwijderen