Draaien maar...

Zijn we er klaar voor? Want vandaag gaan we er echt tegenaan. Met de Klosjescarrousel! Ontzettend leuk bij wat oude garenklosjes, een beertje of de sierklos van vorige keer. Of alles bij elkaar, zoals ik het meestal doe. Wat hebben we nodig, een stukje bezemsteel van 8 cm. (uiteinde van de bezemsteel beetje schuren en viesmaken en manlief heeft het niet in de gaten, en dat verdient hij na de opmerking: "Zaag maar een stukje van je vervoermiddel af") 2 houten schijven (beren) van 5 cm. diameter, een houten deurknopje, 8 kleine en 3 grotere houten kralen, satestokjes en mini garenklosjes.
Wat hebben we nodig...

Schuur alle onderdelen glad, geen splinters of gekartelde randjes.

Teken op ongeveer een halve cm. van de rand op gelijke afstand 8 punten waar de gaatjes geboord moeten worden.

Een schijf met de gaatjes door en door,
en een schijf (de onderste) met de gaatjes tot de helft. Een oefenschijfje is geen overbodige luxe! De prikkers waar de klosjes op komen vallen in de onderste "gaatjes" en de onderste rij klosjes wordt nadat ze met labels, inkt en draad versierd zijn, vastgelijmd op het schijfje. De prikkers zijn dan uit de carrousel te halen zodat de klosjes, met uitzondering van de onderste rij, te gebruiken zijn.

Lijm de kraal op de prikker en zaag/knip het bovenste puntje af. Even schuren.
Lijm en schroef de schijven aan het stukje bezemsteel.
Lijm de knop erop.
Maak de prikkers op maat.

Versier de klosjes zoals beschreven bij het maken van de sierklos  in het vorige bericht.

Kan ook een stukje kant omheen, maar net wat je leuk vindt.

De drie grote kralen op gelijke afstand aan de onderkant lijmen en het geheel verven. De onderste rij klosjes vastlijmen (let op dat je de prikkers niet vastlijmt en dat ze in de "gaatjes" vallen)  daarna de prikkers vullen met de andere klosjes.

...en dan heb je de miniatuur versie van de gewone maat van de klosjescarrousel! 

Die natuurlijk in het huis van Annebelle hoort.

Wel wat werk, maar dan heb je ook een snoepje!


 Nog een keer het geheel...
Verder een tube lijm (bison transparant) schuurpapier, een klein boormachientje (Dremel) of een aardige man/buurman, 2 niet al te grote schroefjes, en verf in de kleur die je leuk vindt. Ik heb eiken beits gebruikt, maar in het wit lijkt hij me ook erg leuk. Ik ga proberen de foto's in de juiste volgorde te zetten, maar de blogpagina doet nogal eens waar hij zin in heeft, dus als dat niet helemaal lukt moeten jullie even een beetje creatief denken. Ik heb er een weekend aan gewerkt en zoveel plezier in het maken gehad, dat ik er zodra ik tijd heb (hmmm) nog een wil maken. Hobby en geniet, ik wens jullie een fijn weekend!

2 opmerkingen:

  1. Fantastic!! You did a great job of your spool keeper. It really looks great.
    Hugs
    Kay

    BeantwoordenVerwijderen