Hobby, hobby en nog eens hobby.....

"Hoe ben je hiertoe gekomen," werd mij gevraagd tijdens het eerste gesprek met Cris Vaudo van de bibliotheek in Hellevoetsluis. Zij volgt al een tijdje mijn activiteiten op hobby gebied en vroeg of ik mijn miniaturen, muizen, beren, handwerken, kaarten  en decoraties in de vitrinekasten van de bibliotheek wilde exposeren. Tja, denk je dan...wat ga ik hier op antwoorden. Op een dag moet je een stapje terug doen en begin je met een hobby. In mijn gebval een miniatuur winkeltje. Door mijn vader gemaakt en door mij geverfd en ingericht. Dat vond ik wel heel erg leuk, dus volgde er nog een winkeltje...en nog een...en een poppenhuis. Ik handwerk graag, dus daar kon ik ook veel mee in mijn "huizen." Daarna volgde ik een cursus beren maken. Heerlijk vond ik het. Het werd mijn eigen wereldje van poppenhuizen, beren, muizen, poppen en vooral veel decoreren. Daar gebruik ik het liefs oude materialen en speelgoed voor. Daardoor is niet alles wat er in de vitrines staat door mij gemaakt, maar wel aangepast, ik ben dol op vintage en dat zie je overal in terug.
Intussen kwam er nog een hobby bij, namelijk kaarten maken. Maar natuurlijk alles in vintage. Ik heb veel van anderen geleerd en van lieverlee mijn eigen stijl ontwikkeld. Sinds vorig jaar heb ik ook een hobbyblog: www.indeblauweregen.blogspot.com 
Kortom, ik heb nog drie levens nodig om alles te maken wat ik leuk vind! Ik vind het enig om mijn creative uitspattingen een paar weken in de bibliotheek te exposeren. In de hoop anderen te inspireren een eigen wereldje te creƫren waar je je in terug kan trekken op momenten dat de buitenwereld je even teveel wordt.

Carol Burgs-Walraven

Dit stukje komt binnenkort in de krant, gisteren veel werk verzet met het verhuizen van een gedeelte van mijn droomwereldje.. De komende weken (tot 1 juli) is alles te zien in de vitrine kasten van de bibliotheek in Hellevoetsluis. Leuk, maar oh, oh, wat is het kaal in de Blauwe Regen! Gauw maar weer eens aan de slag....
en nu moet ik afscheid nemen!
de vitrine kasten
Carol
Kijk, daar staan de taartjes muizen
Na een paar uur werken zijn de kasten naar mijn zin
Alle hobby's bij elkaar...

Ook Chris help druk mee
Vivian rijdt heen en weer naar huis om de vergeten spullen te halen, tewijl Chris en ik doorwerken.
...de voorbereidingen
Even nog een groepsfoto...
Waar in erg van baal bij mijn blog is dat ik de foto's niet in mijn volgorde kan zetten. De blog "doet" maar wat. Nog een reden om mijn eigen webside te maken....ik zal mijn computerleraar eens achter z'n broek zitten! 

3 opmerkingen:

 1. Geweldig Caroltje, ik wil gauw komen kijken hoor'
  wat een prestatie! X ma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Congratulations. What a thrill to display it all in the library so every one can see. Your display looks fantastic.
  Hugs Kay

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Carol,

  Wat waanzinnig om je werk te etaleren in de bibliotheek fantastisch!!! IK heb ook denk ik wel drie levens nodig om alles te kunnen maken. Verder wens ik je veel succes met de expositie. Trouwens je moet per foto selecteren want anders gaat idd blogger alle foto;s te gelijk plaatsen. als je op de foto drukt in je concept dan zie je ofdat je foto kan verwijderen centreren groter of kleiner kan maken. Je moet het gewoon even uitvogelen.

  Veel liefs Sharon

  BeantwoordenVerwijderen