Antiek...?

Op 2e Paasdag zijn we met een groepje naar een Poppen en Berenbeurs geweest in de Cruise Terminal in Rotterdam. En daar stonden we te kwijlen voor een oud winkeltje, zo een die bestaat uit een vloertje en een achterkant met daarin vakken. In het midden een toonbank en alles gemaakt door een ijverige Vader of familielid. Er was immer niet veel geld onder de mensen in die tijd, dus uitgeven aan speelgoed? Dat zat er niet in.  Op een plank in het schuurtje stond altijd wel een restje verf, zo'n onbestemd grijs/groen kleurtje, en de inrichting werd dan verzorgd door Moeder met restjes stof, kantjes, knoopjes...enz. uit de naaidoos. Als je nu zo'n winkeltje weet te vinden betaal je er de wereld voor!
Dit is het winkeltje dat op de beurs stond

Op de terugweg hadden we het nog steeds over het winkeltje, en een van de meiden zei dat ze aan haar man ging vragen of hij zo'n ouderwets winkeltje kon maken. Een tijdje later werd ik verrast, het was gelukt om zo'n winkeltje te maken (knap hoor, alleen maar een foto en geen maten of zo...) en ik was de gelukkige die het kreeg. Jeeeee, ik werd er een beetje verlegen van, maar wat leuk!!!! 

De inrichting gebeurt met alles wat er voor handen is, dus de verhoudingen kloppen natuurlijk niet. Maar daardoor was het wel  speelgoed en konden kinderen er echt mee aan de gang. Onze prachtige schaal 1:12 ingerichtte poppenhuizen en winkeltjes zijn natuurlijk niet om mee te spelen.
..in plaats van een restje uit de schuur, een pot verf met de kleurnaam Energising Ireland. Nou jaaaaa
Het winkeltje gemaakt door Peter Koert
Eerst een laag grijs, daarna 2 lagen Energising Ireland, daarna een beetje schuren
zodat er wat "beschadigingen" zijn


En nu aan de slag: inrichten

Meetlat (satestokje met printje)


Leve internet, waar zo'n beetje alle printjes die je nodig hebt, te vinden zijn

Je zou toch zomaar denken dat dit een oud winkeltje is....ik heb genoten om het te maken, een aanwinst voor de Blauwe Regen! En met een beetje spelen op de computer krijg je helemaal het idee dat het een winkeltje uit de eerste helft van de vorige eeuw is....

1 opmerking:

  1. Het was weer gezellig in de blauwe regen met al die verhalen !

    BeantwoordenVerwijderen